Söker du Djurgårdsvinet?

Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso är ett ekologiskt så kallat Super Tuscan där druvblandningen består av 20% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon och 60% Merlot. Klicka på länken nedan och du kommer till Winefinder som säljer vinet. 

Våra viner

Här finner du de viner som vi har vi vår katalog. Vi säljer våra viner via Systembolaget, Winefinder och direkt till restauranger. 
Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso

Lorenzo Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC

Tillbaka

I Marche, norr om staden Jesi hittar man vitvinsappellationen Verdicchio dei Castelli di Jesi och Tenuta di Fra. En ung vingård på tio hektar som 2018 köptes av Franziska Waldner, hotellägare från Sydtyrolen, som med gården kombinerar vinintresset med sin hotellverksamhet. Vingården är idag organisk certifierad men inte än inne i vinkällaren. Detta är på gång. Druvorna som gården fokuserar mest på är Verdicchio dei Castelli di Jesi and Lacrima di Morro d’Alba, men man odlar även Montepulciano och Merlot. Vingården har ett sydvästligt läge och vinrankorna utsätts för optimalt solljus. 

Tenuta di Fra inledde tidigt ett samarbete med oenologen Pierluigi Lorenzetti, som är en av de bästa i regionen. Samarbetet har också gett frukt och såväl 2023 som 2024 har gårdens Verdicchio Riserva Franz belönats av Gambero Rosso med tre glas.

Herr Carlssons Lilla Vinhandel har valt att börja med Franz lillebror Lorenzo Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC. Ett vin producerat enligt samma principer som Franz, 100 procent Verdicchio Dei Castelli Di Jesi, men kortare lagringstid. Druvorna till Lorenzo kommer från ett område på vingården som ligger nära den lilla staden Morro d’Alba, 180 meter över havet. Antalet vinrankor per hektar är 5700. Druvorna skördas varsamt för hand under andra halvan av september.  När jäsningen är klar lagras 70 procent av vinet i rostfria ståltankar och 30 procent i betongtankar under åtta månader. Sedan lagring på flaska i minst tre månader.

Pris per flaska: 245 SEK
Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso

Ad Agio Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018

Tillbaka

Vingården Basile ligger i Maremma, Cinigiano, Toscana. Den hade varit övergiven i 30 år när Giovan Batista Basile tog över gården 1999. Markerna är mestadels exponerade mot sydväst, i ett idealiskt läge så att vinrankorna kan få sol hela dagen. Höjden varierar mellan 380 och 330 meter över havet. Jorden har en övervägande kalkhaltig sammansättning.  Vingården består av åtta hektar som tillsammans genererar cirka 50 000 flaskor vin per år. Druvorna som odlas är Sangiovese, Merlot, Vermentino, Vionnier och Petit Manseng. Druvorna skördas manuellt och när jäsningen är klar lagras vinet i franska ekfat under 12 till 24 månader.  Alla gårdens viner är ekologiska, kontrollerade och certifierade av CCPB (Consortium for the Control of Biological Products).

Basile använder 100 procent Sangiovese för sin Ad Agio Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2018. När jäsningen är klar lagras vinet i franska ekfat i 24 månader och sedan lagring på flaska i 24 månader. Finns i Systembolagets beställningssortiment från den 18 mars, nr 70310. Vinet kan endast beställs i hela kollin om tre flaskor och levereras till hela Sverige.

Pris per flaska: 291 SEK
Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso

Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso

Tillbaka

Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso är ett ekologiskt så kallat Super Tuscan där druvblandningen består av 20% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon och 60% Merlot. Vinet är utvecklat och producerat av Carpineta Fontalpino som drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti. Det är Gioia som är gården oenolog, som sätter sin prägel på gårdens alla olika viner inklusive Sigge Järnkaminen Parling IGT Toscana Rosso. Vinet har tagits fram efter en idé av Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandel med benäget tillstånd av familjen Parling.  

Vinet säljs via Winefinder som är fokuserade på kvalitetsviner från riktiga producenter och  snabba leveranser. Beställer man senast midnatt på tisdagen så kan de allra flesta få sitt vin redan från torsdag kväll hem till dörren. Minsta beställning dock 6 flaskor - men man kan blanda fritt mellan olika viner. Så vill du inte köpa 6 flaskor Sigge Järnkaminen Parling så kan du alltid komplettera med andra viner. 

Övrig information: Vinet kommer i en begränsad upplaga på 1200 flaskor. 

Pris per flaska: 265 SEK
Boulé Spumante Metodo Classico

Boulé Spumante Metodo Classico

Tillbaka

Boulé från Carpineta Fontalpino är ett mousserande vin som produceras enligt champagnemetoden på 100 procent chardonnay. Ett charmigt mousserande vin med eleganta aromer, smak av gröna äpplen, persika och mogen citron. Ett snyggt toskanskt mousserande vin med andra ord. Det är också Herr Carlssons första mousserande vin och vi är grymt stolta att det blev just Boulé från Carpineta Fontalpino. Carpineta Fontalpino drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti. Gården tog de över av sina föräldrar och driver den nu med stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Gårdens enolog är Gioia och som sätter sin prägel på gårdens alla olika viner – Chianti Classico, Super Tuscan och deras mousserande Boulé. Gårdens viner har uppmärksammats av vinkritiker som James Suckling, Gambero Rosso och Falstaff med flera.

Art. Nr 54929 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 394 SEK
Campinuovi Montecucco Sangiovese Riserva DOCG

Campinuovi Montecucco Sangiovese Riserva DOCG

Tillbaka

Campinuovi använder 100% Sangiovese för deras Montecucco Sangiovese Riserva DOCG 2019. Spontanjäsningen sker i slavoniska ekfat (7000 liter). När jäsningen är klar lagras vinet i slavoniska ekfat i 10 månader och 12 månader i slavoniska och franska ekfat (2000 liter). Lagring på flaska minst 6 månader. 

Campinuovi är en av de ledande ekologiska producenterna i vindistriktet Montecucco, beläget i Maremma, Toscana. Vingården ägs av Daniele Rosellini och han producerar viner av väldigt hög klass. Gården består av 25 hektar och ligger på kullarna vid foten av den gamla vulkanen Amiata, 20 km söder om Montalcino och på en höjd som varierar från 350 till 465 meter över havet.

Majoriteten av druvorna är Sangiovese men här odlas även andra druvor som Colorino, Pugnitello, Merlot, Cabernet Sauvignon och en urgammal vit sort, Ansonica. Det unika för Campinuovi är det stora utbudet av jordtyper för en så liten yta. På sju hektar hittar man allt från märgel och lerskiffer till sandsten och järnrika och kalkmatriskong-lomerat. Variationen i jordsammansättning bidrar vinernas aromatiska komplexitet. Vinerna som produceras av Campinuovi idag är bland andra Montecucco Rosso DOC, Montecucco Sangiovese DOCG och Montecucco Sangiovese Riserva DOCG.

Art. Nr 56895 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 294 SEK
Fattoria Rodano Chianti Classico 2019

Fattoria Rodano Chianti Classico 2019

Tillbaka

Fattoria Rodano Chianti Classico 2019 har en djupröd färg med smak av körsbär, plommon, röd frukt med toner av läder och ek. Vinet har en frisk, torr och medelfyllig smak, balanserad fruktsyra med en lätt sammetskänsla, fina tanniner och ett härligt avslut. Vinet passar bra till en härlig pizza med kittlande smaker från parmaskinka, buffelmozzarella, rucola, parmesan och smakfull extra virgin olivolja från Toscana, ringlad över hela härligheten.

Art. Nr 58780
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 188 SEK
L'Erta di Radda Chianti Classico 2021

L'Erta di Radda Chianti Classico 2021

Tillbaka

Erta di Radda är en ung vinproducent i själva hjärtat av Chianti Classico. Vingården har en lång historia av vinproduktion men togs över av Diego Finocchi och hans fru Elisa 2006. Fram till 2008 såldes hela produktionen till andra, större producenter. Från 2009 har gården koncentrerat sig på de äldre etablerade vinrankorna för att kunna producera den egna Chianti Classico, L’Erta di Radda.

Erta di Radda använder både Sangiovese och Canaiolo för deras Chianti Classico. Processen med pressning, jäsning, rundpumpning och raffinering varar mellan 10 och 15 dagar. Den alkoholhaltiga jäsningen sker utan tillsats av jäst. Tidpunkten för att skilja resterna från pressningen sker genom provsmakning.  Själva macerationen tar mellan 25 och 30 dagar och malolaktiska jäsningen sker dels i träfat, dels i stålfat. När den malolaktiska jäsningen i rostfritt stål är klar, lagras vinet i 24 månader på 2000-liters ekfat. Produktionen är ekologiskt/biologiskt certifierad och drivs så här långt i en liten skala.

Art. Nr 58375 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 238 SEK
Monte Bernardi Chianti Classico Riserva DOCG 2020

Monte Bernardi Chianti Classico Riserva DOCG 2020

Tillbaka

Monte Bernardis Chianti Classico Riserva DOCG är en elegant och rik Chianti Classico, tillverkad av Sangiovese (95%) och Canaiolo Nero (5%). Själva macerationen tar mellan 20 och 27 dagar och malolaktiska jäsningen sker i en kombination av ekfat och stålfat. Temperaturen tillåts komma upp till 30 grader Celsius. När den malolaktiska jäsningen är klar, lagras vinet i 18-24 månader på ekfat.

Resultatet är ett fruktigt, aromatiskt Sangiovesebaserat vin med mjuka, fina tanniner, balanserat och som håller sig kvar länge i gommen. Munskänkarna Sverige har testat tidigare årgångar av vinet och skrev då att det ”har en aromatisk doft av röda körsbär, hallon, sötmandel utan skal, mjölkchoklad och torrt läder. Läskande, bärig smak med frisk, nästan hög fruktsyra, måttfulla, torra tanniner i en knappt medelfyllig kropp.” Detta medelstora till fylliga, välbalanserade vin kan drickas direkt, men kan med fördel också lagras.

Majoriteten av Monte Bernardis vingårdar är över 40 år gamla, med det var först 1992 som det första vinet producerades. Innan dess såldes druvorna till närliggande gårdar. Familjen Schmelzer köpte Monte Bernardi 2003 och har sedan investerat mycket tid, kärlek och pengar i vingården och i villan. Monte Bernardi är ekologiskt certifierad.

Art. Nr 55491 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet  (Tillfälligt slut)

Pris per flaska: 296 SEK
Fattoria Rodano Chianti Classico Vigna Viacosta 2019

Fattoria Rodano Chianti Classico Vigna Viacosta 2019

Tillbaka

Fattoria Rodano använder 100% Sangiovese för deras Chianti Classico Vigna Viacosta (druvorna kommer från den delen av vingården som heter Viacosta). Den alkoholhaltiga jäsningen sker utan tillsats av jäst under 30 dagar. Vinet lagras på 60 procent franska ekfat och 20 procent på nya mindre ekfat, så kallade barrique. Produktionen är ekologiskt/biologiskt certifierad och drivs så här långt i en liten skala.

Fattoria Rodáno drivs av Enrico Pozzesi, en mycket hängiven och särdeles duktig vinproducent. Hans viner hör till de allra bästa och förutom Chianti Classico så producerar han även en Cabernet Sauvignon av högsta klass – Mon Nené.

Art. Nr 54824 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 294 SEK
Croce di Febo Vino Nobile di Montepulciano 2017

Croce di Febo Vino Nobile di Montepulciano 2017

Tillbaka

Croce di Febos Nobile di Montepulciano är producerat av vingårdens bästa druvor, druvor som omsorgsfullt tagits om hand. Sangiovesedruvorna kommer från gårdens två olika vinodlingar, Pietra del Diavolo och Podere Monti, och blandningen görs med respekt odlingarnas respektive särart. Druvorna är hanterade och processade separat och blandas endast vid precis rätt tillfälle. Vinet lagras sedan upp till 24 månader på ekfat och sedan 6 månader på flaska.

Croce di Febos Nobile di Montepulciano har en elegans och struktur med subtil finess. Färgen är rubinröd och vinet har smaker av kryddor, vilda örter, lakrits och kanske en och annan våt sten. I munnen är det ytterst närvarande med sina röda frukter, mjuka tanniner och en subtil och skarp avslutning.    

 Croce di Febo producerar traditionella ekologiska lokala viner som håller väldigt hög klass. Vingården drivs av Maurizio Comitini med familj som lägger ner hela sin själ i skapa ett maximalt avtryck gällande såväl smak som känsla. Vinerna produceras med respekt för mångfalden av de två vingårdarna Pietra del Diavolo och Podere Monti och druvorna tas om hand i enlighet med deras naturliga rytm för att alltid uppnå bästa kvalitet. Gården är ekologiskt certifierad.

Art. Nr 55513 på Systembolaget
Sortiment: Beställningssortimentet

Pris per flaska: 268 SEK