Om oss

En liten vinhandel med stort hjärta

Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandel är ett litet ekologiskt familjeföretag som importerar kvalitetsvin från områden som Chianti Classico, Montalcino, Montepulciano, Montecucco och Verdicchio dei Castelli di Jesi i Italien. Det som driver Herr Carlssons är kärleken till det goda, det vackra. Italien är ju ett land som i många delar är svårt att motstå. Maten, vinerna, människorna och landskapet skapar en harmonisk och i det närmaste oemotståndlig, attraktion. När man sedan kommer närmare, djupdyker i de olika regionerna så framträder också stoltheten i hantverket, närheten till det sanna, det rena. Viner som görs direkt utan påverkan av kemikalier eller gödningsmedel. Herr Carlssons söker heller inte heller några massproducenter utan småskaliga gårdar, små verksamheter som är enkla att överblicka och som man snabbt blir helt förälskad i.

Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandel

Vårt Lilla Team

Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandel är i sanning ett familjeföretag. Vi som är med och driver, besöker gårdar, testar viner, säljer viner, pratar med medier, ser till så att våra sociala medier fungerar och mycket mer är alla del av samma familj. Vi är förvisso inte så många, men familjen växer och så gör också vår affär.  

Carsten Carlsson

Carsten är grundare och vd för Herr Carlssons. Han brinner för Italien, miljön, kulturen, maten och naturligtvis vinerna. 

Emma Carlsson

Emma är vice vd i bolaget och sätter sin prägel med digitala insikter och  tankar om utveckling. Det italienska köket, gärna med lite touch av vilt, älskar hon.  

Johanna Carlsson

Johanna håller i det som har med kommunikation att göra. Gärna bra inspel om sociala medier och vad som trendar där. Visst hon kan stressa, men en lugn stund på terrassen vid huset i Arcidosso tackar hon inte nej till. 

Åsa Thurhammar

Åsa håller i alla Herr Carlssons kändiskontakter. Det är få kändisar i Sverige som hon inte har koll på. Och i det fall de har ett intresse av italienska viner så påminner hon dem med glädje om vår lilla vinhandel.

Information om kakor (cookies)

Vår Lilla Cookie Policy

Senast uppdaterad den 14 janauri 2023

Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandels hemsida använder kakor, som de flesta andra webbplatser, för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Kakor är små textfiler som placeras på din dator eller mobiltelefon när du använder vår hemsida. Våra kakor hjälper oss att:

  1. Se till att hemsidan fungerar som förväntat.

  2. Spara dina inställningar mellan besöken.

  3. Förbättra laddningstiden och säkerheten när du använder hemsidan.

  4. Göra det enkelt för dig att dela innehåll vidare på sociala nätverk som Facebook och Instagram

  5. Ge dig relevant information på vår egen och andras webbplatser.

  6. Samla in anonym statistik för att förbättra prestandan och funktionaliteten på hemsidan samt för att utvärdera annonssamarbeten.

Herr Carlssons Lilla Vin- och Lanthandels använder inte kakor för att:

  1. Spara personlig information om dig utan ditt samtycke.

  2. Skicka personlig information till tredje part.

Tillåtelse att använda kakor Om inställningarna i den webbläsare du använder för att besöka vår hemsida är inställda på ett sätt som tillåter kakor, tolkar vi detta som att du accepterar användningen av kakor på vår hemsida.