Herr Carlssons vinproducenter

Våra fantastiska producenter

Nedan hittar du en kort beskrivning av alla de vinproducenter vi arbetar med och importera vin från. De är alla mindre producenter med mycket hjärta och engagemang och drivs av att göra riktig bra viner på ett riktigt hållbart sätt. Producenter att älska med andra ord. Och då ska vi inte tala om deras viner. 
Daniele Rosellini på Campinuovi

Campinuovi

Campinuovi är en av de ledande ekologiska producenterna i vindistriktet Montecucco, beläget i Maremma, Toscana. Vingården ägs av Daniele Rosellini som producerar viner av väldigt hög klass. Gården består av 25 hektar och ligger på kullarna vid foten av den gamla vulkanen Amiata, 20 km söder om Montalcino och på en höjd som varierar från 350 till 465 meter över havet. 

L’Erta di Radda

Erta di Radda är en ung vinproducent i själva hjärtat av Chianti Classico. Vingården har en lång historia av vinproduktion men togs över av Diego Finocchi och hans fru Elisa 2006. Fram till 2008 såldes hela produktionen till andra, större producenter. Från 2009 har gården koncentrerat sig på de äldre etablerade vinrankorna för att kunna producera den egna Chianti Classico, L’Erta di Radda.

Monte Bernardi

Majoriteten av Monte Bernardis vingårdar är över 40 år gamla, med det var först 1992 som det första vinet producerades. Innan dess såldes druvorna till närliggande gårdar. Familjen Schmelzer köpte Monte Bernardi 2003 och har sedan investerat mycket tid, kärlek och pengar i vingården och i villan. Monte Bernardi är ekologiskt certifierad.

Carpineta Fontalpino

Carpineta Fontalpino drivs av syskonen Filippo och Gioia Cresti. Gården tog de över av sina föräldrar och driver den nu med stort fokus på kvalitet och hållbarhet. Gårdens oenolog är Gioia och som sätter sin prägel på gårdens alla olika viner – Chianti Classico, Super Tuscan och deras mousserande Boulé. Produktionen är ekologiskt/biologiskt certifierad och drivs så här långt i en liten skala.

Fattoria Rodano

Fattoria Rodáno drivs av Enrico Pozzesi, en mycket hängiven och särdeles duktig vinproducent. Hans viner hör till de allra bästa och förutom Chianti Classico så producerar han även en Cabernet Sauvignon av högsta klass – Mon Nené. Produktionen är ekologiskt/biologiskt certifierad och drivs så här långt i en liten skala.

Croce di Febo

Croce di Febo producerar traditionella ekologiska lokala viner som håller väldigt hög klass. Vingården drivs av Maurizio Comitini med familj som lägger ner hela sin själ i skapa ett maximalt avtryck gällande såväl smak som känsla. Vinerna produceras med respekt för mångfalden av de två vingårdarna Pietra del Diavolo och Podere Monti och druvorna tas om hand i enlighet med deras naturliga rytm för att alltid uppnå bästa kvalitet. Gården är ekologiskt certifierad.

Basile Azienda Agricola Biologica

Vingården Basile ligger i Maremma, Cinigiano, Toscana. Den hade varit övergiven i 30 år när Giovan Batista Basile tog över gården 1999. Höjden varierar mellan 380 och 330 meter över havet.  Vingården består av åtta hektar som tillsammans genererar cirka 50 000 flaskor vin per år. Druvorna som odlas är Sangiovese, Merlot, Vermentino, Vionnier och Petit Manseng. Alla gårdens viner är ekologiska, kontrollerade och certifierade av CCPB (Consortium for the Control of Biological Products).

Tenuta di Fra

Tenuta di Fra är en underbar, närmast magisk producent, som gör viner på en mängd olika druvor. Druvan vi fastnat för är Verdicchio dei Castelli di Jesi och gårdens viner gjorda på den druvan, Franz och Lorenzo. Bilden är på Herr Carlsson tillsammans med källarmästaren Gianluca och gårdens ägare Franziska Waldner.