Herr Carlssons viner recenserade

Röster om oss och våra viner

Självklart skickar vi våra viner till olika journalister, provningar och tävlingar. Vi ser också till att följa våra viner på den internationella marknaden och vad då får för omdömen där. 

Mats Garb, Vinsider

Campinuovi Montecucco Riserva 2016

"Dra mig baklänges! Så gott. Så snyggt. Så tydligt och så j-a bra. Ett hantverk där druvan sangiovese får spela huvudrollen helt själv och det finns även lite fattoner med på scen. Jordigheten, lädret och mandlarna. Mörka bär och pansarvagnar till tanniner. Alltså dom rullar sakta men bestämt över gommen. Och att hitta ett vin med lite år på nacken för den pengen! Om man inte gillar det här så vet jag inte vart vi är på väg."

Sofia Ander, SvD Mat och Dryck

Monte Bernardi Chianti Classico Riserva

”Det är något visst med sangiovese och inte minst Chianti Classico. Det smakar liksom ”hemma” och ger dessutom alltid mersmak. Och en aptit på långkok, på ragú och tagliata. Ekologiska Monte Bernardi ger allt oss allt: mersmak, aptit och en ljuvlig parfym av cederträ, körsbär och kärnor, hallon, mandlar och bra bett.”

Dryckeslistan.se

L'Erta di Radda Chianti Classico

”Tidlös och koncentrerad Chianti Classico med hög skärpa och vibrerande frukt. Det är lager på lager med körsbär, ceder, eneträ och örtkryddor som rosmarin och timjan. Gott, särskilt till en bistecca eller bolognese.”

Vinamatören

Carpineta Fontalpino och Fattoria Rodano

”Bägge två är trevliga, stiltypiska men ändå lite olika uttryck för Chianti - etiketterna fångar det faktiskt rätt väl! Fontalpino (58356) är lite rödare i frukten och har den där intensiva bärigheten som drar mot surkörsbär, hallon och riktigt mogna plommon. Friskt med bra syra. Kan gärna ligga till sig något år, 2019 var ett toppår och de flesta viner kommer att bli bättre med några år extra på nacken. Kanske ännu bättre (smaksak!) är den lite mörkare, fylligare från Fattoria Rodano (58780). Här är det sydsluttning så det förslår och Sangiovesen drar här mot mörka körsbär, nästan björnbär, kryddor och mörk choklad. God redan nu, men kommer också få lite mer komplexitet med något år eller två i skafferiet.”